Halasi Waldorf Egyesület

2024. június 17. hétfő
Laura, Alida

Holnap
Arnold, Levente
napja lesz.

Rudolf Steiner: Léleknaptár

"12. A világ szépséges ragyogása lelkem mélyéről kényszerít engem, hogy saját életem Isteni-erőit világszárnyalásra eloldjam; Hogy magam elhagyván csak a világ fényében és melegében keressem magam bizakodva."

           

                    

 

Üdvözöljük a Halasi Waldorf Egyesület honlapján!

A Waldorf óvodák, iskolák és képzések – az egyházi intézményeken kívül – a legnagyobb intézményszámmal, gyermek- és pedagóguslétszámmal rendelkező, nem állami, nem önkormányzati köznevelési hálózatot alkotják hazánkban. A Waldorf-pedagógia az egyetlen reformpedagógiai irányzat, amely az utóbbi két évtizedben országos hálózatot alakított ki. A hálózatot – civil egyesületként – a Magyar Waldorf Szövetség fogja össze.


Hazánkban ma több mint harminc településen működik Waldorf óvoda és iskola, melyet egytől egyig szülők hívtak életre.


A kiskunhalasi Waldorf szülői kezdeményezés, a fentiekhez csatlakozandó, intézményalapító munkát indított 2015. őszén, hogy útnak induljon egy Waldorf iskola és a egy Waldorf óvoda Kiskunhalason. Ezt elősegítendő 2016. februárjában 31 taggal megalakult a Halasi Waldorf Egyesület.


Egyesületünk célja volt egy Waldorf óvoda és iskola létrehozása, amely a térség kiemelkedő és vonzó intézménye lehet, ahol a pedagógiai szemlélet teljes mértékben tekintetbe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket. Az intézmény létrehozásán túl fontos számunkra a családi védőháló, a természet közeli élet, az egészséges táplálkozás és a jó szülői közösség kialakítása. Ezért szülői esteket, játszóházat és iskola illetve óvodalátogatásokat szervezünk a Waldorf szellemiség jegyében.


E munka gyümölcseként működik 2018. szeptemberétől a Borostyán Waldorf Iskola Kunfehértón, és 2022. szeptemberétől a Szélben Szálló Pitypang Waldorf Óvoda Kiskunhalason.
Iskolánkba és óvodánkba folyamatosan várjuk az új családok jelentkezését, a már működő osztályokba is az átjelentkezés folyamatos.

Örömmel várjuk a jelentkezéseket!